Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати класичний омлет?
Якщо ви думаєте, що омлет обов'язково потрібно готувати на молоці або додавати борошно - ви помиляєтеся. Класичний омлет готується без молока і борошна, і виходить дуже смачним.
Що знадобиться для приготування
Три яйця
Сіль за смаком
25 грам вершкового масла

Приготування

В миску розбиваємо яйця, додаємо сіль і вилочкою злегка збиваємо їх. На слабкому вогні розтоплюємо все вершкове масло. Нахиляємо сковорідку так, щоб вся поверхня була змазана маслом. Потім тоненькою цівкою майже все масло виливаємо в яєчну бовтанку. Щоб яйця відразу не «схопилися», коли виливаєте масло, їх потрібно постійно збивати.

Сковорідку ставимо назад на вогонь. Прогріваємо на середньому вогні і виливаємо в неї збиті яйця, тільки на одну порцію. Якщо потрібно зробити більше - посмажте другу порцію окремо.
Вогонь вибирайте середній, сковорідку кришкою не накривайте. Приблизно через п'ять хвилин верхній шар омлету загусне настільки, що при нахилі весь яєчний млинець почне сповзати. Якщо доторкнутися до поверхні омлету ложкою, то по консистенції він буде ще рідкуватий. Це саме та стадія, в якій омлет потрібно згортати в трубочку. Вогонь вимкніть, скрутіть омлет і відразу ж перекладіть його на тарілку. Їдять омлет гарячим.
Можна урізноманітнити рецепт, додавши зелень, смажені гриби або овочі.
Просмотров: 448
Категория: Рецепти |
| Теги: яйця, Омлет

Рекомендовані рецепти:

Дріжджовий пиріг з сиром і сливами
Курка, запечена з травами
Торт пісочно-чорносливове
Пиріжки з кропивою і рисом
Круасани з шоколадом
Баклажани з сиром і помідорами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: