Для успішного приготування цього незвичайного страви потрібно дотримуватися кілька умов. Хліб не повинен бути свіжий, і знадобиться кілька сортів хліба - білий, житній і висівковий. Пиво потрібно легке, світле, у темного занадто насичений смак і він переб'є смак інших продуктів.
Що знадобиться для приготування великої запіканки
Чотири яйця
Вісім - десять скибочок хліба різних сортів
250 грам гострого сиру
250 мл світлого пива
250 мл молока
Півчайної ложки солі
Щіпка сухої гірчиці
20 - 30 грам вершкового масла
Приготування
Від сиру відрізати невеликий шматочок і натерти його в тарілку. Хліб, масло і сир нарізати маленькими кубиками. Яйця розділити на білки і жовтки. У великій мисці збити віночком жовтки, влити молоко, посолити суміш. Щіпку гірчиці залити чайною ложкою води, розмішати і викласти в яєчно - молочну суміш. Ще раз добре збити.
Трохи хлібних кубиків відкласти, інші викласти в миску з молоком і ненадовго залишити, щоб вони просочилися молочною сумішшю. Додати кубики сиру і влити пиво. Збити білки в міцну піну, перекласти до підготовленої суміші і обережно перемішати.
Форму для запікання змастити маслом, викласти в неї суміш. Зверху розкласти кубики масла і хліба і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 25 хвилин. Дістати, посипати тертим сиром, температуру в духовці збільшити і запікати ще п'ять хвилин. Подавати гарячою.
|