Головна » Статті » Рецепти

Яблучно-горіховий кекс з корицею
Кекс виходить дуже смачним, ароматним і зовсім немаленьким. Чим не привід покликати гостей на чаювання? Записуйте рецепт:
Інгредієнти: склянка рослинного масла, три склянки борошна, дві склянки цукру, три яйця, склянка подрібнених волоських горіхів, чайна ложка солі, столова ложка меленої кориці, півтори чайних ложки розпушувача, п'ять великих яблук.

Духовку розігріваємо до 180 градусів, форму для випічки (або круглу форму для кексу) змащуємо маслом.
В простору миску просіваємо борошно, змішану з корицею, розпушувачем і сіллю.
В окремому посуді збиваємо яйця з цукром в пишну масу, потім вливаємо олію і ще раз збиваємо. Краще користуватися міксером, збивати на великій швидкості.
Змішати борошно і яєчно масляну суміш, це краще робити ложкою, добре розмішуючи тісто, щоб не збиралися грудочки.
Яблука очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками. Вмішати в тісто горіхи і яблука, перемішати.

Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню і поставити в гарячу духовку. Випікається кекс трохи більше години (приблизно 1 годину і 15 хвилин). Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Готовий кекс вийміть з форми, остудіть на решітці. Можна для краси посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!
Просмотров: 753
Категория: Рецепти |
| Теги: Кекс, яблука

Рекомендовані рецепти:

Печиво "Новорічна суміш"
Пиріг з грибами і гречкою
Гуляш з індички з кабачками
Фруктові цукерки
Шарлотка з мандаринами
Горіхові рогалики
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: