Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати халвас?
Це рецепт грецької кухні. Пісний десерт відноситься до категорії східних солодощів. Він дуже простий у приготуванні, дуже ситний і легко готується. У Греції десерт дуже популярний в передпасхальний піст.
Що знадобиться для приготування
Одна чашка рослинного рафінованого масла (не оливкової)
Одна чашка цукру
Одна чашка меду
Одна чашка обсмаженого мигдалю (у нас можна замінити волоськими горіхами)
Дві чашки манної крупи
Чотири чашки води
Приготування

В сковорідці розігрівається масло і в нього висипається манна крупа. Постійно помішуючи крупу обсмажити злегка, але не сильно засмажувати.
В каструльку вилити воду, покласти цукор і мед. Поставити на слабкий вогонь, почекати поки цукор розчиниться, потім довести до кипіння. Після закипання варити три - чотири хвилини, не довше, готовий сироп не повинен бути густим.
Взяти глибоку посуд, викласти в неї манку і залити сиропом, потім додати горіхи (їх порізати шматочками середньої величини). Викласти вміст в глибоку форму або в порційні формочки, почекати поки повністю охолоне і перевернути на тарілку дном вгору. Посипати корицею. Такий десерт можна зберігати в холодильнику тиждень.
десерт можна в невеликій кількості додавати сухофрукти - курагу або чорнослив.
Просмотров: 678
Категория: Рецепти |
| Теги: десерт, чашка

Рекомендовані рецепти:

Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Свинячі реберця в пиві
Помідори, фаршировані курятиною
Геркулесові смужки з сухофруктами
Райдужні меренги
Хрустка випічка
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: