Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати кекс зі смородиною?
Рецепт можна записати в розділ «чергових», які виручають в будь-який момент. Не приготування потрібно зовсім небагато часу, а результат буде чудовим - прекрасне поєднання ніжного солодкого тіста і трохи кислуватих ягід смородини. Тісто, приготоване за цим рецептом, не черствіє кілька днів. Втім, така смачна випічка зачерствіти не встигає.
Необхідні продукти

Два яйця
120 грам маргарину
125 мл. молока
Півтори склянки цукру
Дві склянки борошна
Пакетик ванільного цукру
10 грам розпушувача
Склянку свіжої смородини
Приготування

Всі продукти мають бути кімнатної температури, тоді кекси вийдуть повітряними і ніжними. Маргарин розтопити на водяній бані, додати цукор і добре перемішати, цукор повинен розчинитися. Остудити і вбити яйця в суміш. Збити міксером у пишну масу. Додати молоко (тепле) і знову добре збити. Поступово всипати просіяне борошно, ванільний цукор і розпушувач, відразу ж розмішуючи тісто, щоб не утворилися грудочки. В останню чергу додати ягоди. Перемішувати тісто дуже обережно, дерев'яною або гумовою лопаткою, щоб ягоди не розім'яти.
Формочки для кексів рясно змастити маслом. Краще для цього скористатися пензликом, тоді будуть промазані всі виїмки форми. Викласти тісто у формочки, заповнювати не більше, ніж на половину від обсягу. Поставити в розігріту до 200 градусів духовку. Випікати 25 - 30 хвилин.
Просмотров: 421
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, цукор

Рекомендовані рецепти:

Часникові рулетики
Листкові трубочки
М'яке гарбузове печиво
Кругла хала
Японський чізкейк
Повітряні сирники
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: