Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати кекс з гарбузом і апельсином?
Кекс печеться довго, але тісто для нього робиться дуже швидко. Виходить випічка злегка вологим, соковитою і ароматною - для любителів мокроватых кексів буде в самий раз.
Що знадобиться для приготування
100 грам маргарину
Склянку гарбузового пюре
Стакан апельсинового соку
Неповний склянку цукру
Два яйця
Пакетик ванільного цукру
Чайна ложка розпушувача
Чайна ложка води
Щіпка солі
Чайна ложка меленої кориці
Дві склянки борошна
Цедра одного апельсина
Стакан нарізаної кураги або чорносливу, родзинок
Цукрова пудра для посипання
Приготування

Кекс краще випікати в прямокутній формі для хліба або для кексів з високими стінками. Її потрібно змастити маслом і присипати борошном.
Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем, корицею і сіллю.

Міксером збиваємо маргарин і цукор в пишну масу. Додаємо по одному яйця, добре збиваючи масу після кожного додавання. Потім додаємо гарбузове пюре і цедру, додаємо ванільний цукор. Продовжуючи збивати, додаємо приблизно третину борошна, розмішуємо, вливаємо третину соку - збиваємо масу. Так по черзі додаємо всю муку і вливаємо весь сік.
Додаємо сухофрукти, перемішуємо ложкою з тестом. Тісто викладаємо в підготовлену форму, ставимо в розігріту до 170 градусів духовку, випікаємо 45 0 60 хвилин (залежить від духовки). Готовність кексу перевіряємо дерев'яною шпажкою. Даємо кексу охолонути на решітці і потім посипаємо цукровою пудрою.
Просмотров: 439
Категория: Рецепти |
| Теги: масу, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Яблучні сирники
Салат "Червоний"
"Крем-брюле" з сиру
Цукерки, бараночки
Бутерброди з ананасом та сиром
Баклажани з волоськими горіхами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: