Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати картоплю з розмарином?
Рецепт особливо порадує прихильників роздільного харчування - в ньому основний інгредієнт картоплю, до якого додано масло і спеції. Картопля з розмарином можна рекомендувати і як гарнір для м'ясних і рибних страв.
Що знадобиться для приготування
Кілограм картоплі
Дві - три гілочки свіжого розмарину
Дві великі цибулини
250 мл м'ясного або курячого бульйону
150 мл. молока
30 грам вершкового масла
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Цибулини розріжте навпіл і кожну половинку наріжте тонкими півкільцями. Якщо не любите ріпчаста цибуля - замініть його на цибулю-шалот, він ніжніше і не такий гострий. Розмарин (тільки листочки) злегка пам'ятаєте в ступці.
Картопля очистіть від шкірки, наріжте кружечками (не дуже тонко). У форму для запікання викладіть шар картоплі, потім шар цибулі, присипте розмарином, посоліть і поперчіть. Так викладайте шари поки не закінчиться картоплю. Останній шар повинен бути з картоплі, його потрібно покласти внахлест, щоб один гурток трохи заходив на інший. Бульйон змішайте з молоком, залийте підготовлені овочі. Верх посипати розмарином, розкладіть шматочки вершкового масла і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати картоплю потрібно приблизно годину поки зверху він не стане золотистим, а в серединці - м'яким і ніжним.
Якщо немає бульйону, змішайте молоко з водою.
Просмотров: 576
Категория: Рецепти |
| Теги: картоплю, розмарином

Рекомендовані рецепти:

Екзотична яловичина
Хачапурі
Ескалопи з свинини
Гречана каша з тофу
Шоколадно-апельсинові цукерки
Полунично-фруктовий салат
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: