Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати картоплю з грибами під сирним соусом?
Картопля з грибами готується в духовці. Для сирного соусу добре підійде сир з гострим смаком (наприклад, Голландський) і ще знадобиться склянка нежирної сметани. Спеції і приправи підбирайте по своєму смаку. Що знадобиться для приготування Близько кілограма картоплі 500 грам свіжих грибів (підійдуть будь-які гриби, навіть печериці) Три - чотири великих цибулини Склянку нежирної сметани 150 грам сиру Вершкове масло Сіль, мелений чорний перець, спеції - все за смаком Приготування Картоплю чистимо, ріжемо тонкими кружечками (приблизно за 0,5 см завтовшки). Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо кружечки картоплі в два шари, кожен шар пересипаючи сіллю, спеціями і перчиком. Цибулю ріжемо півкільцями, розкладаємо зверху картоплі. Трохи присаливаем. Гриби ріжемо скибочками. У сковорідці розігріваємо вершкове масло, злегка обсмажуємо гриби. Викладаємо їх окремим шаром на картоплю з цибулею. Трохи солимо і перчимо (не перестарайтеся, враховуйте що картоплю та цибулю ви вже солили). Заливаємо все сметаною, змішаною з половиною тертого сиру. Зверху посипаємо рештою сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від сорту картоплі, в середньому вона готується 40 - 45 хвилин. Таке ж блюдо можна зробити і в порційних горщиках. | |
Просмотров: 640 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |