Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати картоплю з грибами під сирним соусом?
Картопля з грибами готується в духовці. Для сирного соусу добре підійде сир з гострим смаком (наприклад, Голландський) і ще знадобиться склянка нежирної сметани. Спеції і приправи підбирайте по своєму смаку.
Що знадобиться для приготування
Близько кілограма картоплі
500 грам свіжих грибів (підійдуть будь-які гриби, навіть печериці)
Три - чотири великих цибулини
Склянку нежирної сметани
150 грам сиру
Вершкове масло
Сіль, мелений чорний перець, спеції - все за смаком

Приготування

Картоплю чистимо, ріжемо тонкими кружечками (приблизно за 0,5 см завтовшки). Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо кружечки картоплі в два шари, кожен шар пересипаючи сіллю, спеціями і перчиком.
Цибулю ріжемо півкільцями, розкладаємо зверху картоплі. Трохи присаливаем.
Гриби ріжемо скибочками. У сковорідці розігріваємо вершкове масло, злегка обсмажуємо гриби. Викладаємо їх окремим шаром на картоплю з цибулею. Трохи солимо і перчимо (не перестарайтеся, враховуйте що картоплю та цибулю ви вже солили). Заливаємо все сметаною, змішаною з половиною тертого сиру. Зверху посипаємо рештою сиром і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Час приготування залежить від сорту картоплі, в середньому вона готується 40 - 45 хвилин.
Таке ж блюдо можна зробити і в порційних горщиках.
Просмотров: 600
Категория: Рецепти |
| Теги: ріжемо, картоплі

Рекомендовані рецепти:

Гуляш з індички з овочами
Торт "Мурашник"
Десерт "Карамельний"
Сирники
Пишний м'ятний бісквіт
Персиковий торт-суфле
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: