Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати картопляну бабцю?
Страва білоруської кухні. Готується картопляна бабка в порційних глиняних горщиках. Є різні варіанти - з м'ясом і овочами, з куркою, в цьому рецепті до картоплі додані гриби, копчена грудинка і сало.
Необхідні продукти
Кілограм картоплі
250 грам свинини з салом (краще брати сало з проріззю)
Дві великі цибулини
150 грам копченої грудинки
200 грам свіжих печериць
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування

Сиру картоплю очистити від шкірки і натерти його на дрібній тертці. На дрібній тертці натерти одну цибулину. Змішати, посолити і поперчити.
Свиняче сало (або м'ясо з салом) нарізати кубиками, витопити жир на сковорідці. Якщо не любите шкварки, виймайте їх з сковорідки. У витопився жир додати нарізану шматочками грудку і злегка обсмажити.
В іншій сковорідці обсмажити нарізаний півкільцями цибулю і гриби (їх нарізати скибочками). Змішати тертий картопля з підсмаженою грудинкою і м'ясом (салом), грибами з цибулею, посолити і поперчити за смаком.
Глиняні горщики змастити маслом, викласти отриману картопляну масу, накрити кришками. Поставити в гарячу духовку, запікати при температурі 200 градусів до готовності.
Просмотров: 628
Категория: Рецепти |
| Теги: сало, сковорідці

Рекомендовані рецепти:

Чорничний пиріг 'Блаберспай'
"Веселі" мафіни
Млинці з м'ясом
Апельсинові квадратики
Булочки "Кишеньки"
Курка, запечена з травами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: