Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати картопляно-цибулевий гратен?
В цьому блюді обов'язкові інгредієнти - картоплю, цибулю і заливка. Все інше можна додавати або виключати - загалом, підбирати продукти по своєму смаку.
Що знадобиться для приготування

800 грам картоплі
Дві великі цибулини
250 грам шампіньйонів
Часточка часнику
Два яйця
100 грам сиру
200 грам сметани
По пучку зеленої цибулі і петрушки
50 грам вершкового масла
Дві столових ложки рослинного масла
Сіль і спеції за смаком

Приготування

Картоплю потрібно очистити, відварити в підсоленій воді до готовності, воду злити, картоплю остудити. Нарізати його скибочками або кружальцями.
Поки вариться картопля, ріпчаста цибулю і часник дрібно ріжемо, зелений лук ріжемо навскоси смужками. У сковорідці розігріваємо олію на сильному вогні обсмажуємо обидва види цибулі, потім додаємо нарізані гриби і часник. Обсмажуємо до готовності грибів. В кінці солимо-перчимо, додаємо петрушку. Викладаємо суміш на дно форми для запікання. Зверху накриваємо картоплею.
Змішуємо сметану, тертий сир, яйце, солимо і перчимо. Рівномірно розподіляємо суміш по картоплі, зверху кладемо невеликі шматочки вершкового масла і ставимо в духовку. Запікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Просмотров: 870
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: картоплю, вершкового

Рекомендовані рецепти:

"Медова" свинина з імбиром
Паштет по-східному
Закусочний шпинат
Кавове печиво
Часникові рулетики
Львівський сирник
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: