Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати картопляне печиво?
В печиво мінімум інгредієнтів і в приготуванні воно не завдасть клопоту навіть початківцям кулінарам. Все, що потрібно зробити картопляне печиво - це відварити картоплю і змішати її з іншими інгредієнтами. Загалом, нічого складного.
Необхідні продукти

800 грам картоплі
Склянку борошна
100 мл рослинного масла
Чайна ложка солі (за смаком)
Кмин, кунжут або коріандру для посипання
Половина чайної ложки соди
Столова ложка оцту
Свіжа зелень кропу або петрушки (за бажанням)

Приготування

Картоплю відварити в мундирі, очистити і розтовкти поки гарячий. Соду погасити оцтом. Дрібно нарізати зелень (якщо додаєте). Змішати картоплю з рослинною маслом, влити гашену соду, посолити і додати просіяне борошно. Швидко замісити картопляне тісто. Якщо залишився шматочок сиру або бринзи - натріть на тертці і додайте в тісто - це додасть печінкою гостроти і більш насичений смак.
Стіл подпылите борошном. Розкачайте тісто в не дуже товстий шар (товщина приблизно в півсантиметра), розріжте на смужки і перекладіть на змащений маслом або застелений папером для випічки деко. Змастіть верх печива водою або збитим яйцем і посипте кмином (кунжутом, коріандром). Поставте в розігріту духовку, випікайте на середньому вогні до підрум'янення печива.
Картопляне печиво можна подавати до чаю, кави чи пива.
Просмотров: 590
Категория: Рецепти |
| Теги: картопляне, печиво

Рекомендовані рецепти:

Закритий лимонний пиріг
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Ватрушка "Ласун"
Картопляні пиріжки з капустою
Пиріг з яблуками на сирному тісті
Ажурні млинці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: