Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати їжачки з фаршу в сметані?
Їжачки з фаршу за технологією приготування і складом дуже схожі на тюфтельки. Їх можна приготувати з рисом або зробити тільки з м'яса.
Що знадобиться для приготування
500 грам будь-якого м'ясного фаршу
Половина склянки сухого рису
Одна цибулина
Одне яйце
Сіль і чорний мелений перець за смаком
300 грам нежирної сметани
Трохи твердого сиру (за бажанням, можна не додавати)
Дві помідори або томатна паста (можна взяти приправу для соусів)

Приготування

Рис заливаємо окропом і відварюємо до напівготовності. Ріпчасту цибулю дрібно ріжемо. Змішуємо фарш з цибулею, рисом, яйцем. За бажанням можна додати дрібно нарізану зелень кропу або петрушки. Додаємо сіль і чорний мелений перець, спеції за смаком.
Сир ріжемо кубиками. Робимо невеликі колобки, в середину кожного кладемо шматочок сиру (якщо хочете з начинкою, можна робити і без неї). Викладаємо тюфтельки на розігрітий і змащений маслом деко, ставимо в духовку і запікаємо до легкого рум'янцю. Щоб тюфтельки не пригоріли, налийте на деко трошки водички.
Для соусу потрібно пропустити через м'ясорубку помідори (без шкірки) і злегка обсмажити на сковорідці. Додати сметану, сіль і перець за смаком. Залити соусом готові тюфтельки і запікати ще півгодини при температурі 180 градусів.
Просмотров: 580
Категория: Рецепти |
| Теги: перець, тюфтельки

Рекомендовані рецепти:

Гулаб-джамун
Сирний торт з персиками
Баклажани з волоськими горіхами
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Гострий соус до м'яса
Торт "Медовик"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: