Страва незвичайне, але дуже смачне. Відмінно підійде для парадного недільного сніданку.
На чотири порції нам знадобиться: шістдесят грамів тертого сиру, дванадцять яєць, сто двадцять п'ять грамів підсмаженого і поламаного на шматочки бекону, шістдесят грамів нарізаних грибів, тушкованих у вершковому маслі, чотири столові ложки сметани, тридцять грамів вершкового масла, столова ложка рубаної петрушки, сіль, перець.
Приготування:
Змастіть вершковим маслом чотири кавові гуртки середнього розміру. Посипте дно і боки тертим сиром. Вісім яєць збийте, посоліть, поперчіть і розлийте по чашках. Змішайте гриби, бекон, петрушку і обережно викладіть суміш на збиті яйця.
Вбийте в кожну чашку по одному яйцю, на жовток покладіть по ложці сметани, посипте сиром, що залишився. Зверху покладіть крихітний шматочок вершкового масла. У велику каструлю налийте гарячої води на шість сантиметрів. Поставте гуртки в каструлю. Накрийте їх зверху фольгою.
Готуйте в духовці, нагрітій до ста вісімдесяти градусів десять-п'ятнадцять хвилин.
Дістаньте гуртки, відкрийте фольгу і поставте під гриль, щоб сир зарум'яниться.
Дуже калорійно, але так смачно
|