Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати яблука, фаршировані куркою?
Оригінальне блюдо - яблука, фаршировані куркою - неодмінно стануть хітом святкового столу. Як їх приготувати?
Для приготування потрібно:
- 500 гр курячого філе,
- 3 великих яблука твердих,
- 100 гр сметани,
- 1 цибулина
- 100 гр сиру твердих сортів,
- раст. масло для смаження,
- спеції (сіль, перець) за смаком.

Куряче м'ясо нарізають брусочками і відправляють на розпечену сковороду з рослинним маслом. Шматочки філе злегка обсмажують.
Потім яблука розрізають уздовж навпіл, видаляють насіння. З яблучних половинок акуратно вирізують м'якоть, так, щоб вийшла своєрідна "яблучна корзиночка". Віддалену ж м'якоть дрібно нарізають і відправляють на сковороду: там її тушкують під кришкою до тих пір, поки не утворюється м'яка маса.
Цибулину дрібно ріжуть і теж обсмажують на сковороді до утворення легкого золотистого кольору.
Потім куряче м'ясо, цибулю і яблучну м'якоть перемішують, додають до суміші сметану, спеції - сіль і перець - за смаком. Отриманою масою наповнюють яблучні кошики, а зверху посипають їх натертим сиром.
Кошички з яблук після заповнення начинкою відправляють на деко, змащене рослинним маслом, і запікають їх протягом 20 хвилин при t 180°.
Якщо господиня бажає, щоб блюдо вийшло більш ситним - до начинки рекомендується також додати 3-4 ст. ложки рису.
Просмотров: 506
Категория: Рецепти |
| Теги: яблука, Їх

Рекомендовані рецепти:

Розсипчастий пиріг з курагою
Ватрушка "Ласун"
Сирники
Простий домашній рецепт шарлотки
Молоді кабачки в горіховому соусі
Курка, запечена з травами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: