Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати італійський пиріг з кабачками і куркою?
Якщо говорити точніше, то це не пиріг, у всякому разі в нашому сприйнятті. Для нас це запіканка, але італійці свій кулінарний шедевр назвали пирогом, хот тесту в ньому немає. Тим не менш, блюдо смачне, ситне і дуже ароматне.
Що знадобиться для приготування
Вісім курячих стегенець
150 грам сирокопченої грудинки
800 грам томатів у власному соку
Одна цибулина
900 грам кабачків
200 мл сухого червоного вина
Батон білого хліба
Дві столові ложки джему з червоної смородини
Їдальня ложка борошна
Три столові ложки оливкової олії
Сіль і перець за смаком
Дві часточки часнику
Три столові ложки тертого сиру
Чайна ложка прованських трав
Приготування

З курячих стегенець зрізати м'ясо, нарізати досить великими шматками. Грудинку нарізати невеликими кубиками. Кабачки очистити, видалити насіння, м'якоть нарізати великими кубиками. Дрібно порубати лук і часник.

В каструлі з товстим дном розігріти дві ложки олії, обсмажити куряче м'ясо до рум'яної скоринки. Вийняти шумівкою, в ту ж каструлю покласти грудинку, трохи обсмажити і додати кабачки, цибулю і часник. Обсмажувати на сильному вогні хвилин десять. Періодично помішуйте суміш, поки вона не почне підрум'янюватися.

Покладіть курку, додайте часник і італійські трави, обсмажте дві - три хвилини. Дві ложки вина відберіть, решта вилийте в каструлю і дайте покипіти хвилин п'ять. У те вино, що відібрали, покладіть борошно, розмішайте і вилийте до курки з кабачками. Додайте томати разом з соком, джем, сіль і перець. Всі розмішайте і під кришкою на слабкому вогні тушкуйте хвилин сорок. Кабачок повинен стати м'яким.

батон Наріжте тонкими скибочками, покладіть поверх вміст каструлі щоб скибочки злегка знаходили один на інший. Збризніть їх маслом, посипте сиром, чорним перцем і поставте в духовку на 15 хвилин. Коли хліб стане золотистим - подавайте пиріг до столу.
Просмотров: 683
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг, покладіть

Рекомендовані рецепти:

Пісний шоколадний манник
Цибулевий джем
Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Бутерброди "Пікантні"
Сирні пампушки
Яблучний штрудель з-австрийски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: