Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати італійський печінковий паштет?
Основний інгредієнт італійського паштету - яловича печінка. І обов'язкове доповнення до неї у вигляді тертого сиру (в оригінальному рецепті - пармезан) і кріпленого вина.
Що знадобиться для приготування

500 грам яловичої печінки
250 грам курячої печінки
Три столові ложки вершкового масла
Чотири шматочки підсушеного білого хліба
50 мл портвейну (або іншого кріпленого вина)
100 грам сиру
Одне яйце
Два жовтки
Сіль, мелений перець, спеції - за смаком
М'ясний бульйон
Лавровий листочок

Приготування

Печінку нарізати невеликими шматочками. У сковорідці розігріти вершкове масло, викласти печінку, лавровий лист і акуратно перемішуючи обсмажувати протягом однієї хвилини.
Додати курячу печінку, через хвилину влити вино, додати сіль і перець. Готувати при помішуванні ще п'ять хвилин. Перекласти печінку в блендер (лавровий листочок не забудьте видалити), в соку, що залишився від смаження печінки, розмочіть скибочки хліба і теж покласти в блендер. Подрібнити все до пастоподібного стану.
Додати в паштет збите яйце, збиті жовтки, сир, все добре вимішати. Маса повинна бути однорідною. Якщо вона вийшла дуже густий - влийте трохи бульйону. Перевірте на сіль і перець. Викладіть паштет у форму з бортиками, розрівняйте верх і готуйте на водяній бані. Паштет затягніть фольгою або харчовою плівкою. Час приготування - 40 - 45 хвилин. Готовий паштет остудити і вийняти з форми.
Просмотров: 527
Категория: Рецепти |
| Теги: паштет, перець

Рекомендовані рецепти:

Картопляні пиріжки з капустою
Чорничні кекси
Пиріг з бринзою та руколою
Міні-маффіни з морквою і яблуками
Калиссоны - французькі ласощі
Яблучний насипний пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: