Традиційний італійський кекс з вином. В Умбрії цей кекс зазвичай печуть на Різдво. Люблять такий кекс і жителі Тоскани.
Борошно - двісті п'ятдесят грамів
Цукор - сто грамів
Коричневий цукор - п'ятдесят грамів
Червоне вино - двісті мілілітрів
Мед - сто п'ятдесят грамів
Вершкове масло - чотири чайних ложки
Шоколад - сто грамів
Мигдаль, волоські горіхи і цукати - по двісті грамів
Розпушувач - шістнадцять грамів
Мускатний горіх - чверть чайної ложки
Кориця - пів чайної ложки
Чорний перець - дві щіпки
Аніс - чверть чайної ложки
Трохи какао
Приготування:
Натріть на тертці шоколад. Дрібно поріжте цукати і горіхи. Вино доведіть до кипіння і додайте цукор, мед і масло. Повинен вийти однорідний сироп. Просійте борошно, змішайте її зі спеціями, розпушувачем і повільно всипте в сироп. Тісто вийде густе.
Вмішайте в тісто шоколад і горіхи. Змастіть форму маслом, посипте стінки і дно какао і викладіть туди тесто.Выпекайте кекс п'ятдесят - шістдесят хвилин при температурі 190°. Остудіть у відкритій духовці протягом десяти хвилин.
|