Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати гриби у вершках?
Тушковані гриби у вершках будуть відмінною підливкою до будь-якого гарніру. Гриби вибирайте по сезону і виходячи з того, що є в магазинах. Зовсім не обов'язково шукати лісові гриби, для цієї страви підійдуть і звичні печериці.
Що знадобиться для приготування

300 - 400 грам свіжих грибів
150 мл. вершків (жирність 10 - 20%)
Рослинна олія
Сіль і спеції, приправи за смаком
Трохи свіжої зелені (якщо є, це не обов'язково)
Ріпчасту цибулю (теж за бажанням)

Приготування

Гриби добре миємо, чистимо, даємо стекти воді. Ріжемо не дуже крупно. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо гриби, додаємо сіль за смаком і трохи підсмажуємо їх. Коли гриби дадуть сік і трохи пропарити, вливаємо вершки, накриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися на самому мінімальному вогні. Хвилин через десять додаємо спеції, чорний мелений перчик і пробуємо на сіль. Якщо потрібно - підсолюємо.
Готовність страви визначається по густоті вершків - вони повинні загуснути і стати схожими на соус. По часу це приблизно 15 - 20 хвилин. У цей момент гриби знімаємо з вогню і залишаємо ще на деякий час під кришкою.
Такі грибочки можна використовувати і як начинку для млинців, але тоді краще додати ріпчасту цибулю.
Просмотров: 608
Категория: Рецепти |
| Теги: це, гриби

Рекомендовані рецепти:

Яблучний насипний пиріг
Голландський салат з оселедцем
Цибульний пиріг 'Чиполіно'
Салат "Крабик" (рецепт)
Салат "Сільський"
Морквяний торт з сушеної журавлини
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: