Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати гороховий куліш?
Куліш - це і перше, і друге в одній страві. Дуже смачно, ситно, і можна готувати в різних варіантах - з м'ясом, копченостями або вегетаріанський варіант з грибами. Що знадобиться для приготування Пів кілограма будь-якого м'яса Склянку сухого гороху 7 - 8 великих картоплин Два яблука (краще кислуватого смаку) Дві великі цибулини Три столових ложки томатної пасти Пучок петрушки Сіль і чорний перець, спеції Рослинна олія Приготування Горох промийте і замочіть на ніч - цим ви значно скоротите час приготування. В цій же воді поставте варити, коли закипить - влийте ще два - три склянки води і на слабкому вогні варити майже до готовності (по часу приблизно годину - півтора). Поки вариться горох, м'ясо наріжте невеликими шматочками, обсмажте на олії до рум'яної скоринки, потім покладіть нарізану дрібними кубиками цибулю, обсмажте і додайте яблука. Коли вони почнуть давати сік покладіть томатну пасту, перемішайте і влийте окропу стільки щоб рідина покрила продукти. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою до готовності м'яса. Коли горох буде майже готовий, покладіть в каструлю нарізаний соломкою або шматочками картоплю і варіть все разом до готовності. Додайте в готовий горох м'ясо разом з іншим вмістом сковорідки, посоліть, приправте перцем і спеціями і тушкуйте все ще хвилин десять. Готовий куліш розкладіть по тарілках, посипте зеленню і подавайте гарячим. | |
Просмотров: 688 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |