Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати гороховий куліш?
Куліш - це і перше, і друге в одній страві. Дуже смачно, ситно, і можна готувати в різних варіантах - з м'ясом, копченостями або вегетаріанський варіант з грибами.
Що знадобиться для приготування
Пів кілограма будь-якого м'яса
Склянку сухого гороху
7 - 8 великих картоплин
Два яблука (краще кислуватого смаку)
Дві великі цибулини
Три столових ложки томатної пасти
Пучок петрушки
Сіль і чорний перець, спеції
Рослинна олія
Приготування

Горох промийте і замочіть на ніч - цим ви значно скоротите час приготування. В цій же воді поставте варити, коли закипить - влийте ще два - три склянки води і на слабкому вогні варити майже до готовності (по часу приблизно годину - півтора).

Поки вариться горох, м'ясо наріжте невеликими шматочками, обсмажте на олії до рум'яної скоринки, потім покладіть нарізану дрібними кубиками цибулю, обсмажте і додайте яблука. Коли вони почнуть давати сік покладіть томатну пасту, перемішайте і влийте окропу стільки щоб рідина покрила продукти. Тушкуйте на слабкому вогні під кришкою до готовності м'яса.

Коли горох буде майже готовий, покладіть в каструлю нарізаний соломкою або шматочками картоплю і варіть все разом до готовності. Додайте в готовий горох м'ясо разом з іншим вмістом сковорідки, посоліть, приправте перцем і спеціями і тушкуйте все ще хвилин десять.
Готовий куліш розкладіть по тарілках, посипте зеленню і подавайте гарячим.
Просмотров: 650
Категория: Рецепти |
| Теги: готовності, покладіть

Рекомендовані рецепти:

Відкриті булочки з персиком
Закусочні рибні кульки
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Яблучний пай
Теплий салат з копченої скумбрії і молодої картоплі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: