Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати горіхове печиво з какао?
Печиво дуже приємне на смак і дуже ароматне. У ньому всього сто грам борошна, воно печеться швидко і вийде навіть якщо навичок в кулінарії ще немає. Горішки в рецепті використовуються лісові (фундук), але ви можете додавати ті що є у вас.
Що знадобиться для приготування
100 грам борошна
90 грам лісових горіхів
80 грам вершкового масла
120 грам цукру
Столова ложка темного рому або коньяку
Щіпка солі
30 грам порошку какао

Приготування

Горішки обов'язково потрібно підсмажити, але краще це зробити не на сковорідці, а в духовці, щоб вони рівномірно просушилися і злегка підсмажилися. Важливо не перепечеться горішки, інакше у готового печива може з'явитися неприємний присмак. Коли вони охолонуть, пересипати їх у блендері разом з цукром і подрібнити в крихту. Можна прокрутити горіхи через м'ясорубку, потім потовкти у ступці і змішати з цукром.
У борошно додаємо какао і просіваємо. Масло нарізаємо шматочками, перетираємо з борошном в крихту, додаємо сіль, ром або коньяк, замішуємо тісто. якщо воно виходить розсипчастим і не скочується куля, додаємо столову ложку холодної води. загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин у холодильник.
Ділимо тісто на маленькі шматочки, катаємо з них кульки, трохи приплющиваем і викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаємо 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Просмотров: 538
Категория: Рецепти |
| Теги: крихту, воно

Рекомендовані рецепти:

"Рафаелло" з курячої грудки з кедровими горішками
Французький картопляний пиріг
Пиріг з сиром
"Медова" свинина з імбиром
М'ясний террін з помідорами і сиром
Рецепт паски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: