Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати гарбузовий пиріг з сухофруктами?
Якщо у вас в запасах є гарбуз - зробіть цей пиріг. Він хороший не тільки тим, що в ньому є корисні курага та родзинки. У такий пиріг йде велика кількість гарбуза, і коли її багато і потрібно швидше гарбуз кудись прилаштувати, цей рецепт буде дуже до речі.
Що знадобиться для приготування

Кілограм очищеної гарбуза
Чотири яйця
Стакан рослинного масла
Дві склянки цукру (за смаком, кількість залежить від солодощі гарбуза)
По жмені кураги і родзинок
Дві чайних ложки розпушувача
Щіпка солі
Борошно

Приготування

Гарбуз тремо на крупній тертці. Курагу нарізаємо невеликими шматочками, змішати з родзинками і заливаємо теплою водичкою. Потім воду зливаємо, сухофрукти обсушуємо.
Яйця збиваємо разом з цукром (це краще робити міксером), потім вливаємо олію і збиваємо ще раз. Додаємо порціями просіяне борошно. Її потрібно стільки, щоб тісто стало як густа сметана. Додаємо розпушувач, розмішуємо, даємо тісту трохи постояти.
Змішуємо тісто, терту гарбуз і сухофрукти. Деко з бортиками або форму змащуємо маслом, посипаємо борошном або манкою і виливаємо тісто. Розрівнюємо верх, ставимо в розігріту духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.
В тісто за бажанням можна додавати будь-які горіхи, чорнослив, сушену вишню.
Просмотров: 833
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: тісто, гарбуз

Рекомендовані рецепти:

Гречані млинці з пшеничною мукою
Українські пампушки з часником
Пиріжки з каррі з яловичини
Рулет з лимоном
Курка, запечена з травами
Торт "Прага"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: