Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати фокаччу на вершках з чебрецем?
Фокаччу можна зробити і пухкенькою, і тонкої, хрусткою, зі свіжим або з сушеним чебрецем - в будь-якому виконанні вона буде дуже і дуже смачною. Вершків потрібно зовсім небагато, при їх відсутності, просто додайте молочка. Що знадобиться для приготування 200 мл теплої води 50 мл вершків (жирність від 20 до 30%) 500 грам борошна Дві столові ложки манної крупи Чайна ложка солі Чайна ложка сухих дріжджів Столова ложка цукру Дві столові ложки рослинної олії (плюс ще стільки ж для змащування верху) Чайна ложечка сухого і дві - три гілочки свіжого чебрецю (або сухий) Приготування Змішайте дріжджі і цукор, влити теплу воду, розмішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте приблизно третину борошна і всю манну крупу. Перемішайте, дайте тісту постояти хвилин десять. Додайте рослинне масло (дві столові ложки) і вершки, посоліть, посипте сухим чебрецем, розмішайте. Додайте решту борошно і вимішуйте м'яке однорідне тісто. Покладіть його в каструлю, накрийте щільною тканиною або кришкою і дайте підійти в теплі. Зазвичай для цього потрібно близько години. Готове тісто розкачайте, перекладіть на деко (застеліть його папером і змастіть маслом). Накрийте фокаччу і дайте їй підійти. Через п'ятнадцять хвилин зробіть пальцем по всій поверхні поглиблення, змастіть фокаччу маслом, змішаним з чебрецем (свіжих або сухих) і поставте в духовку. Випікати потрібно 20 хвилин при температурі 180 градусів. | |
Просмотров: 625 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| |||||||
|
| |||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |