Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати фокаччу на вершках з чебрецем?
Фокаччу можна зробити і пухкенькою, і тонкої, хрусткою, зі свіжим або з сушеним чебрецем - в будь-якому виконанні вона буде дуже і дуже смачною. Вершків потрібно зовсім небагато, при їх відсутності, просто додайте молочка.
Що знадобиться для приготування
200 мл теплої води
50 мл вершків (жирність від 20 до 30%)
500 грам борошна
Дві столові ложки манної крупи
Чайна ложка солі
Чайна ложка сухих дріжджів
Столова ложка цукру
Дві столові ложки рослинної олії (плюс ще стільки ж для змащування верху)
Чайна ложечка сухого і дві - три гілочки свіжого чебрецю (або сухий)
Приготування

Змішайте дріжджі і цукор, влити теплу воду, розмішайте до повного розчинення дріжджів. Додайте приблизно третину борошна і всю манну крупу. Перемішайте, дайте тісту постояти хвилин десять.

Додайте рослинне масло (дві столові ложки) і вершки, посоліть, посипте сухим чебрецем, розмішайте. Додайте решту борошно і вимішуйте м'яке однорідне тісто. Покладіть його в каструлю, накрийте щільною тканиною або кришкою і дайте підійти в теплі. Зазвичай для цього потрібно близько години.

Готове тісто розкачайте, перекладіть на деко (застеліть його папером і змастіть маслом). Накрийте фокаччу і дайте їй підійти. Через п'ятнадцять хвилин зробіть пальцем по всій поверхні поглиблення, змастіть фокаччу маслом, змішаним з чебрецем (свіжих або сухих) і поставте в духовку. Випікати потрібно 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Просмотров: 625
Категория: Рецепти |
| Теги: фокаччу, чебрецем

Рекомендовані рецепти:

Закуска "Грибна галявина"
Вершково-медові цукерки
Тістечко "Смужка" з фруктовою помадкою
Ескалопи з свинини
Листковий салат з сиром фета
Кавове печиво
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: