Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати домашню медовуху?
В давнину робили дуже багато різних видів медовухи. Класична медовуха складалася з меду і дріжджів, а також інших компонентів, таких як: хміль, трави, ягоди, прянощі і коріння. Старі рецепти практично втрачені, сучасні ж рецепти - це лише спроба повторити колись всіма улюблений національний напій. Інгредієнти: Вода - 10 літрів; Мед - півтора кілограма; Шишки хмелю звичайного - 10 г; Дріжджі - 3 грама. Процес приготування: Необхідно очищену воду налити в каструлю і поставити на вогонь, закип'ятити. Після цього в киплячу воду влити мед і перемішати, прокип'ятити 2 або 3 хвилини, періодично потрібно видаляти пінку. З того моменту, як піна перестане виділятися треба буде додати хміль, перемішати і прикрити кришкою. Дріжджі покласти в невелику миску і додати солодку теплу воду, дати постояти хвилин 10 або 15. Потім їх треба перелити до остиглої медовій воді, вона повинна охолонути до 50 градусів. Потім медовуху перемішати і поставити до тепла на 5 днів. Після цього треба вийняти хміль і перелити напій через марлю, розлити по бутлях і поставити в холодне місце на зберігання. Вже через деякий час медовуху можна пити. Коли будете відкривати пляшку з медовухою, будьте акуратні, так як напій може пінитися. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 593 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |