Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати дієтичні вівсяні оладки?
Оладки готуються без пшеничного борошна, її замінюють мелені вівсяні пластівці і борошно грубого помелу (якщо немає такої, то додайте пшеничного борошна). Замість цукру можна покласти мед.
Що знадобиться для приготування

Склянку мелених вівсяних пластівців (подрібніть в кавомолці або м'ясорубці)
Склянку звичайних вівсяних пластівців
Склянку борошна (грубого помелу або звичайною)
Склянку знежиреного сиру
Склянка натурального йогурту
Чайна ложка розпушувача
Три столові ложки цукру
Дві склянки гарячої води
Столова ложка лимонного соку
Одне яйце
Щіпка солі
Столова ложка рослинного масла в тісто + масло для смаження

Приготування

Вівсяні пластівці змішуємо з меленими пластівцями і заливаємо двома склянками гарячої води. Залишаємо на 15 хвилин. Борошно змішати з розпушувачем, сіллю і цукром. В іншому посуді розтираємо сир з яйцем і додаємо йогурт, ложку масла, лимонний сік.
Перемішуємо набряклі пластівці з борошняною сумішшю і сирною масою. Залишаємо ще на півгодини, щоб маса добре розбухла.
В сковорідці розігріваємо трохи рослинної олії, викладаємо по столовій ложці тесту і смажимо на великому вогні. потім зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і як тільки верх «схопиться» (через три - п'ять хвилин), переверніть і підсмажуйте ще хвилин п'ять. Подавати вівсяні оладки можна з будь-яким варенням або зі сметаною. Приємного апетиту!
Просмотров: 705
Категория: Рецепти |
| Теги: пластівці, оладки

Рекомендовані рецепти:

Рулет з мовою і сиром
Чанахи: рагу по-грузинськи
Яловичина в лимонному соусі
Манні млинці
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Листкова коса з капустою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: