Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати десерт із чорної смородини?
Ягідний десерт можна приготувати і з ожиною, і з смородиною, малиною - влітку вибір великий. Взимку можна використовувати заморожені ягоди, які перед приготуванням потрібно розморозити.
Необхідні продукти
Дві склянки чорної смородини
200 грам цукру
Два жовтки
20 грам желатину
200 мл. молока
250 грам вершків (жирність 35%)
Сік і цедра половинки лимона
Приготування

Розімніть ягоди зі 100 гр. цукру. Влийте лимонний сік і додайте лимонну цедру. Поставте суміш у холодильник на годину.
В 100 мл холодної води замочіть желатин і залиште хвилин на сорок щоб він набух.
Збийте жовтки з цукром. Влийте до них злегка підігріте молоко, розмішайте. Перелийте в каструльку і варіть на маленькому вогні приблизно три хвилини. До кипіння суміш не доводьте!
Розпустіть желатин на водяній бані, влийте до жовтків з молоком. Розмішуйте, поки желатин повністю не розчиниться. Дайте крему охолонути.
Вершки збийте міксером. Вилийте в них остиглий крем і обережно перемішайте. Виливати краще через сито, щоб не потрапили грудочки желатину (якщо він не повністю розійшовся). Маса рідкої, але так і повинно бути, у холодильнику вона застигне.
Розкладіть смородину по келихах. Залийте кремом. Накрийте харчової плівкою і приберіть в холодильник на кілька годин. При подачі прикрашайте десерт ягодами, шоколадом, варенням або збитими вершками. Приємного апетиту!
Просмотров: 572
Категория: Рецепти |
| Теги: десерт, Желатин

Рекомендовані рецепти:

Пиріг "Зебра"
Лимонно-кокосовий пиріг
Голландська масляна коврижка Boterkoek
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Шарлотка з мандаринами
Лимонно-горіхові млинці
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: