Головна » Статті » Рецепти |
Як приготувати цукровий пиріг?
Пиріг готується з дріжджового тіста, зверху - заливка з яєць, сметани, яка посипається великою кількістю цукру. Дуже смачна, швидка і по-домашньому затишна випічка. Що знадобиться для приготування тіста Два яйця 300 грам борошна 100 мл. молока 15 грам дріжджів (свіжих, якщо сухі - півтори чайних ложки) 80 грам вершкового масла або маргарину Щіпка солі Столова ложка цукру Для начинки - заливки 60 грам густої сметани Одне яйце 100 грам цукру 40 грам вершкового масла Приготування Дріжджі розведіть у теплому молоці, додайте цукор і сіль. Дайте постояти хвилин 15. Потім додайте розтоплене масло або маргарин, яйця, борошно і замісіть м'яке тісто. Форму, в якій будете випікати пиріг, змастіть маслом, викладіть в неї тісто, накрийте рушником або кришкою і поставте в тепле місце на одну годину. За цей час тісто має збільшитися в об'ємі в два рази. Коли тісто добре підніметься, зробіть пальцем поглиблення по всій його поверхні. Збийте яйце зі сметаною, вилийте цю суміш на тісто, зверху рясно посипте цукром. Потім по поверхні пирога розкладіть невеликі шматочки вершкового масла і поставте пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається він приблизно півгодини. | |
Просмотров: 622 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |