Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати чапаті?
Чапаті - прісні коржі, без яких в Індії не обходиться жодна трапеза. Традиційно вони готуються з борошна грубого помелу, але її не завжди вдається знайти в наших магазинах, і в адаптованому рецепті використовується звичайна мука.
Що знадобиться для приготування
500 грам борошна
Склянку теплої води (майже гарячої)
Столова ложка рослинного масла
Половина чайної ложки солі
Рослинне масло для смаження
Приготування

Влийте воду в миску, розчиніть сіль і додати масло. Введіть половину борошна, все швидко змішайте. Від того що вода гаряча, тісто почне трохи заварюватися і на поверхні з'являться бульбашки. Поступово додайте решту борошно, у вас в результаті має вийти м'яке тісто. Якщо воно буде злегка липнути до рук - борошна не додавайте, тісто повинно залишатися м'яким. загорніть його в харчову плівку або покладіть в поліетиленовий пакет і дайте постояти один - два години.
Вологими руками обімніть тісто, розділіть на кілька рівних частин (на 4 - 6). Подпылите стіл борошном і розкачати кожен шматок тіста в корж товщиною не більше 0,5 див.
У сковорідці розігрійте трохи олії і обсмажте коржі з двох боків до рум'яного кольору. щоб рівномірно просмажаться робіть середній вогонь і в процесі приготування перевертайте кілька разів, поки корж не підрум'яниться і не покриється дрібними бульбашками.
Просмотров: 633
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, тісто

Рекомендовані рецепти:

Три рецепти хачапурі
Буженина в тесті
Угорський пиріг до чаю
Шоколадний кекс з бананами і медом
Сорбе з чорної смородини
Вафлі вершкові
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: