Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати буженину з яловичини?
Звичайно, справжню буженину готують зі свинини, цей варіант скоріше можна назвати «дієтичної бужениною». Нежирне м'ясо шпигається овочів і готується в пароварці. Смачно і корисно.
Що знадобиться для приготування

700 грам яловичини
Одна морквина
Один корінець пастернака
Чайна ложка хмелі-сунелі
Половина чайної ложки меленого коріандру
Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Для буженини вибирайте м'ясо без жиру і плівок, бажано щоб край був товстий (зручніше потім різати скибочками). Приготуйте розчин з води і солі (столову ложку солі розчиніть в 200 мл води), залийте м'ясо і залиште на ніч в холодильнику в закритому посуді.
Морквину і корінь пастернаку очистіть і наріжте довгими тонкими брусочками. М'ясо вийміть, обсушити рушником, довгим тонким ножем зробіть проколи і нашпигуйте м'ясо овочами.
Натріть перцем, прянощами, залиште на півгодини. Покладіть на решітку пароварки (або просто в друшляк, його в каструлю і накрийте кришкою). Готуйте годину, не перевертаючи м'ясо, потім переверніть і готуйте ще годину. Не виймаючи м'ясо з пароварки дайте йому охолонути до теплого стану, потім помістіть під прес і дайте повністю охолонути. Холодне м'ясо загорніть у фольгу і покладіть на ніч у холодильник. Після такої обробки м'ясо легко нарізати дуже тонкими скибочками і добре зберігає форму нарізки.
Просмотров: 591
Категория: Рецепти |
| Теги: тонкими, м'ясо

Рекомендовані рецепти:

Пиріг з капустою і яйцем
Простий рецепт домашнього морозива
Печиво з волоськими горішками
Банановий кекс з маком
Рулет з меренги
Торт "Мурашник"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: