Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати биточки з рису і риби?
Поєднання рису і риби - це і смачно, і корисно. Краще для приготування цієї страви взяти шматочки червоної риби - сьомги або горбуші, але через брак підійде риба і простіше. У цьому рецепті рибу можна замінити на м'ясо птиці, шинку або навіть ковбасу.
Необхідні продукти

Склянку сухого рису
Половина баночки оливок або маслин без кісточки
250 грам рибного філе
Столова ложка соєвого соусу
Столова ложка лимонного соку
Борошно
Сіль і чорний перець за смаком
Рослинна олія

Приготування

Рибне філе промиваємо, нарізаємо маленькими кубиками, поливаємо сумішшю з лимонного соку і соєвого соусу. Риба буде маринуватися поки вариться рис.
Промиваємо рис в проточній холодній воді і кладемо його в холодну воду. Води має бути на чверть більше, ніж рису. Після того як рис закипів, варимо п'ять хвилин на середньому вогні, не закриваючи каструлю кришкою, потім вогонь робимо маленьким, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще десять хвилин. знімаємо з вогню, накриваємо рушником. Залишаємо ще на десять хвилин для упрівання. Після чого відкидаємо на сито і даємо рису охолонути.
Додаємо рис шматочки риби (їх віджати від соусу), збите яйце, сіль і перець. Якщо фарш недостатньо крутий, додаємо борошно. Формуємо невеликі биточки, в серединку кладемо одну - дві оливки. Обвалюємо в борошні, обсмажуємо в олії до рум'яної скоринки. Перекладаємо в форму і доводимо до готовності в духовці при температурі 180 градусів.
Просмотров: 439
Категория: Рецепти |
| Теги: Риби, рису

Рекомендовані рецепти:

Райдужні меренги
Пряники медово-бананові
Пишний м'ятний бісквіт
Гречані млинці з пшеничною мукою
Булочки по 3 копійки, вони ж "Столичні"
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: