Головна » Статті » Рецепти

Як приготувати баклажани по-тайськи?
Пропоную цікавий рецепт приготування баклажанів. Інгредієнтів в ньому багато, але незважаючи на це, страва досить просте і готується швидко. Баклажани виходять дуже гострими, тому хто не любить гостру їжу може зменшити кількість перцю.
Необхідні продукти

Шість столових ложок соєвого соусу
Три столові ложки рисового оцту
Чотири столові ложки кунжутного масла
Дві столові ложки кукурудзяної олії
Шість столових ложок цукру (в оригінальному рецепті - коричневий)
Три часточки часнику
Їдальня ложка тертого кореня імбиру
Кілька пір'їнок зеленої цибулі
Половина чайної ложки гострого перцю
Трохи базиліка
300 грамів глив
Чотири - п'ять невеликих баклажанів
Кунжут

Приготування

Всі інгредієнти для соусу (крім зеленого лука і базиліка) виливаємо в сотейник або глибоку сковорідку, додаємо цукор (можна брати білий), перець, імбир. На невеликому вогні уварюємо приблизно на третину від початкового об'єму.
Нарізаємо баклажани кружечками, гливи поділяємо, якщо великі ріжемо на дві - чотири частини. Виливаємо в маринад невелику каструльку, додаємо баклажани, зелений лук, гриби і базилік, перемішуємо і на слабкому вогні тушкуємо хвилин десять, овочі і гриби повинні просочитися маринадом. Переставляємо каструлю в духовку з температурою 170 градусів і тушкуємо ще 10 - 15 хвилин. За цей час вміст каструльки потрібно два - три рази перемішати. Коли баклажани стануть м'якими, дістаємо, і відразу ж розкладаємо по тарілках. Готову страву посипаємо кунжутом і подаємо як гарячий салат або гарнір до м'яса або птиці.
Просмотров: 619
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани, виливаємо

Рекомендовані рецепти:

Закуска з брокколі і шпрот
Вишневий штрудель з сиром
Сирні булочки-кіски
Десерт "Кокосовий рай"
Лимонні тістечка
Японський чізкейк
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: