Головна » Статті » Рецепти

Як правильно заварювати чай пуер?
Щоб приготувати пуер, бажано персонально для цього чаю завести окремий чайник, оскільки його запах перебиває абсолютно всі аромати і після пуеру ніякий інший чай заварити вже неможливо. Вважається, що пуер краще всього пити без всяких добавок у вигляді солодощів і печива, дозволяється з'їсти невеликий шматочок шоколаду, або сухофрукти.
Коли чайник підготовлений, від плитки пуеру потрібно відокремити невеликий шматочок, розміром близько двох сантиметрів. Далі, після цього шматочок поміщається в холодну воду, щоб він трохи пожвавішав. Воду для приготування чаю потрібно підготувати м'яку, з температурою дев'яносто градусів. Якщо вода перекипит, то смак зіпсується. Такий чай заварюється довго. Хоча, правильніше все-таки саме варити чай пуер, а не заварювати, тому відділений шматочок чаю також замочується у воді, далі шматочок пуеру перекладається в невелику каструльку з водою і доводять до кипіння. Як тільки маленькі бульбашки починаються відділятися від дна каструлі, її треба зняти з вогню на хвилину, потім знову поставити на плиту. Як тільки бульбашки трохи збільшаться, з каструлі потрібно забрати дві чашки води, які знову влити при стадії сильного закипання, коли вода починає сильно шуміти. Якщо порушити технологію варіння, то чай вийде каламутним і несмачним.
Просмотров: 450
Категория: Рецепти |
| Теги: шматочок, чай

Рекомендовані рецепти:

Курчата з грибами
Салат з курячим філе і молодою картоплею
Салат "Салют"
Французький картопляний пиріг
Імбирне печиво "Як з Икеи"
Салат "Крабик" (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: