Головна » Статті » Рецепти

Як правильно замішувати різні види тіста?

Багато господині люблять готувати вироби з тіста. В нинішній час тісто досить просто купити в магазині, благо зараз воно продається на будь-який смак. А можна зробити і самій. І тут без деяких хитрощів не обійтись. Адже чим більше ми знаємо різних кухарських тонкощів, тим краще і смачніше ми можемо приготувати їжу.
Досвідченим хазяєчкам відомо, що тісто замішують для рецепта кожного борошняного виробу по-своєму. Зокрема тісто для оладок, млинців, млинців, бісквітів, вафель та рідкого хмизу роблять, як правило, рідким. Тісто рідке буває: здобне, нездобне, дріжджове, прісне (бездріжджове).

Для рідкого тіста існує один принцип замісу, який полягає в тому, що в борошно вливається рідина, але не в якому разі не навпаки. Це треба для того, щоб в тесті не утворювалися грудочки, які можуть легко утворитися, якщо всипати борошно в рідину.

При замісі середнього по густоті тіста - борошно необхідно всипати до рідини. Таке тісто теж може бути і дріжджовим і прісним (бездріжджовим). З такого тіста печуть різні булочки, пиріжки, пироги, рулети, кулеб'яки.

Заміс тіста міцної або крутий консистенції проводиться прямо на дошці або столі. Для цього борошно треба просіяти прямо на дошку або стіл, потім її збирають в гірку, після чого в середині гірки роблять лунку і викладають необхідні компоненти по рецептурі замісу тіста. Потім все треба акуратно перемішати з допомогою ножа, а коли вже рідина повністю вбереться в борошно, то тоді вже руками починати тісто таке потрібно дуже добре вимішувати, воно повинно бути гладким і, якщо тісто розрізати ножем, то зріз тесту повинен бути однорідним і гладким. Це буде свідчити про те, що тісто цілком готове.

Просмотров: 681
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, тіста

Рекомендовані рецепти:

Капустяні оладки
Тортик "На графських руїнах"
Круасани з шоколадом
Вівсяне печиво з медом
Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Печиво з волоськими горішками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: