Головна » Статті » Рецепти

Як підготувати яйця для використання в кулінарії?
Практично ні один виріб з тіста не обходиться без яєць. Вони надають приготовляемым виробів колер, пористість і, звичайно ж, смак. Але при використанні яєць треба пам'ятати і про заходи обережності.
На шкаралупі пташиних яєць накопичується чимала кількість бактерій, які можуть випадково потрапити в готується продукт. Щоб уникнути цього, необхідно попередньо обробити яєчну шкаралупу содовим розчином, для приготування якого треба до одній склянці води всипати половину чайної ложечки соди. Після обробки содовим розчином потрібно промити яйце чистою водою, а потім протерти чистою і сухою ганчірочкою.

Перед тим як додавати яйця в яку готують страву, треба спочатку яйця розбити окремо в склянку і перевірити на доброякісність продукту, а вже потім переливати яйця до основного виробу. Якщо раптом трапилося яйце порченное, то його треба викинути, а промити склянку з содою.

Найчастіше при приготуванні того чи іншого виробу за рецептом потрібно відокремлювати білки від жовтків. Робити це треба дуже акуратно, тому що якщо хоч крапелька жовтка потрапить в білок, то в такому випадку білок збити буде неможливо. Необхідно яйце розбивати акуратно тупою стороною ножа, в результаті чого вийдуть дві шкаралупи, за допомогою яких і можна відокремити білок від жовтка.

збивати Білки треба у великій і просторій ємності з високими бортами, так як при збиванні білки збільшують у кілька разів за обсягом. Алюмінієвий посуд для збивання білків використовувати не можна, так як від цього білок потемніє. Жовток треба збити в плоскій ємності. Для збивання можна використовувати міксер, металевий вінчик або виделкою.
Просмотров: 425
Категория: Рецепти |
| Теги: яйця, треба

Рекомендовані рецепти:

Печиво з волоськими горішками
Сирні булочки-кіски
Гострий суп з фрикадельками
Пишний м'ятний бісквіт
Сирні кекси з кропом і кмином
Гуляш з індички з овочами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: