Продумуючи оформлення святкового столу, кожна господиня намагається не тільки підібрати оригінальні і смачні страви, але й по-особливому їх прикрасити і подати. Дуже популярно оформлення страв за допомогою карвінгу - нарізаних особливим чином овочів. Якщо брати більш прості і доступні варіанти, то в якості прикраси використовуються оливки, маслини, кружечки солодкого перцю, гілочки зелені, консервований горошок і маленькі грибочки, салатні листя. Все це чудові ідеї для оформлення будь-якого блюда.Если ви вирішили зробити порційний салат, то і тут дуже багато варіантів. Перший, і самий доступний - придбати вже готові тарталетки і в них розкласти вже готовий салат. Як прикрасити такий салат підкаже ваша фантазія, але не забувайте, що продукти повинні поєднуватися. Не менш популярна подача порційного салату в свіжих овочах - в помідорах або в болгарському перці. Виглядає такий салат дуже вишукано, крім того він ще й корисний - поєднання рибного або м'ясного салату з овочами завжди вітається. Можна викласти по ложці салату на підсмажені шматочки хліба або на крекери, на шматочки сиру - це теж відмінна основа для салатів. Коли дозволяє час і є бажання попрацювати і зробити щось дуже оригінальне, можна оформити порційний салат у вигляді еклерів або спекти сирні кошики. Для цього сир натирають на тертці і викладають на деко у формі кружечків. Ставлять в духовку на десять хвилин, потім обережно знімають сирні кружечки і надягають їх на дно перевернутого склянки. Дають охолонути, знімають і наповнюють салатом. Найпростіший салат при такій подачі буде виглядати вишукано і святково.