Зіпсувати смак шашлику можна досить легко. Так що ж треба робити, щоб все таки смак шашлику не зіпсувався?
найголовніше - вибір м'яса. Шашлик буде жорстким і не смачним, якщо ви не правильно вибрати м'ясо для нього. Яке м'ясо не годиться для приготування по справжньому смачного шашлику?
Не годиться заморожене м'ясо, старе м'ясо (яке більше місяця пролежала в морозилці). З замороженого шматка свинини звичайно можна приготувати шашлик, попередньо розморозивши м'ясо і замаринувавши його. Але смак готового блюда буде дуже далекий від ідеалу.
Добрим, м'яким і соковитим шашлик вийде тільки з свинячого ошийка.
Далі - маринад. Не варто експериментувати з варіантами маринаду, особливо якщо у вас на руках є чудовий шматок свіжого тільки що купленого м'яса. Тільки оцет, вода, цибуля і спеції, більше ні чого не додайте в маринад. Всі можливі варіанти маринаду у вигляді чайної заварки, йогуртів, кефірів і іншої несусветицы тільки зіпсують смак шашлику. Експериментуйте на здоров'я, але на невеликому шматочку м'яса.
Якщо вам дуже хочеться випробувати новий вид маринаду для шашлику, вичитаний або почутий десь, то відріжте від загального шматка м'яса невеликий шматочок і експериментуйте з ним на здоров'я. Якщо експеримент в підсумку вийде вдалим, то ви зможете сміливо брати новий рецепт маринаду на озброєння. Якщо ж варіант маринаду і смак шашлику в підсумку вам не сподобається, ви шматочок м'яса просто віддасте собаки (кішки). І при цьому не зіпсуєте весь шматок м'яса (основний).
до Речі, експериментувати з маринадами можна і вдома. Замаринуйте шматочок м'яса за новим рецептом і приготуйте м'ясо в духовці або на дуже маленькому вогні на сковорідці.
|