Головна » Статті » Рецепти

Як маринувати цвітну капусту?
Рецепт маринаду нагоді і для приготування маринованих печериць. Концентрацію оцту вибирайте по смаку - якщо любите кислий маринад, то беріть оцет 9%, якщо не дуже - використовуйте оцет 5-6%.
Що знадобиться для приготування

Невелика головка цвітної капусти (500 - 600 грам)
Третину склянки оцту
Половина склянки рослинного масла
Три - п'ять зубчиків часнику
Десять горошин чорного перцю
Дві чайних ложки цукру
Чайна ложка солі
Чотири лаврових листочка

Приготування

Качан капусти розберіть на суцвіття, промити під проточною водою.
Складіть в каструлю, влийте води щоб покрила капусту і доведіть до кипіння. Поваріть хвилини дві, дістаньте шумівкою і відразу ж охолодіть під проточною водою.
Всі інгредієнти для маринаду, покласти в каструлю, влити трохи води і довести до кипіння. Киплячим маринадом залити капусту, накрити кришкою і дати охолонути. Коли капуста охолоне, розкласти по банках і поставити в холодильник чи можна їсти відразу.
Краще готувати капусту з вечора і ніч потримати в холодильнику - тоді вона краще просочиться маринадом і буде смачніше.
Просмотров: 1545
Категория: Рецепти |
| Теги: капусту, оцет

Рекомендовані рецепти:

Теплий салат з пасти з креветками
Медовий пиріг на швидку руку
М'яке гарбузове печиво
Сирна запіканка
Паштет по-східному
Курячі ніжки з лимоном і маслинами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: