Пропоную один із варіантів приготування хумуса. Нам потрібні такі продукти: горох нут 250 - 300 грам, часник і цибуля, одна ложка лимонного соку і одна ложка кунжутного тхина, двісті грам якісного оливкової масло і спецій знадобиться зіра. Як готувати хумус: горох нут потрібно замочити в проточній воді на дві години, після закінчення часу воду злити, нову фільтровану налити і зварити нут. Варити доведеться не менше двох годин, швидше нут просто не звариться, тому води відразу лейте багато!
Зварений нут на сито викладаємо, але воду не виливаємо. Цибуля і часник чистимо, нарізаємо крупно і смажимо на оливковій олії (в сковорідку рівно половину порції зазначеної вливаємо). Потім сюди ж нут перекладаємо, смажимо хвилин п'ять. Вогонь вимикаємо, все масло вливаємо і подрібнюємо блендером. Спеції додаємо вже готовий хумус (до подрібнення блендером). Відвар від варіння нуту можна вливати, якщо хумус занадто густим виходить. Приємного!