Головна » Статті » Рецепти

Як готувати цукати з лимонних кірок?
Смачні ароматні цукрові цукати можна приготувати з кірочок, що залишилися від лимона. Ось як вони готуються:
З двох свіжих лимонів необхідно зрізати шкірку. Але попередньо дуже добре промийте лимони, на поверхні не повинно залишатися тих пестицидів, якими обробляють лимони перед транспортуванням. Промиті лимони нарізаємо на дольки і потім вже скоринки акуратно тонким ножем знімаємо.
Замочуємо скоринки у воді, воду міняємо часто, бажано кожну годину або навіть частіше. Всього слід разів вісім - дев'ять воду змінити.

Потім склянку цукру змішуємо з пол склянками води, доводимо до кипіння й у цьому солодкому сиропі проварюємо на дуже слабкому вогні лимонні скоринки протягом пів години.
Залишаємо скоринки в сиропі охолонути, потім ще хвилин п'ятнадцять проварюємо, з сиропу виймаємо, остиглі скоринки посипаємо цукром-піском або цукровою пудрою.

Цукати з лимонних кірок готові, їх можна подавати до чаю (чорного, зеленого) і до кави. Зберігати цукати в холодильнику. Якщо їх підсушити в духовці і дрібно нарізати, будуть тверді цукати, які можна буде в подальшому використовувати для приготування кексів.
Просмотров: 416
Категория: Рецепти |
| Теги: цукати, скоринки

Рекомендовані рецепти:

Закритий лимонний пиріг
Пікантні гарячі бутерброди
Ватрушка "Ласун"
Готуємо кіш
Печінкові трюфеля в сирі
Оселедець у східному стилі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: