Смачні ароматні цукрові цукати можна приготувати з кірочок, що залишилися від лимона. Ось як вони готуються: З двох свіжих лимонів необхідно зрізати шкірку. Але попередньо дуже добре промийте лимони, на поверхні не повинно залишатися тих пестицидів, якими обробляють лимони перед транспортуванням. Промиті лимони нарізаємо на дольки і потім вже скоринки акуратно тонким ножем знімаємо. Замочуємо скоринки у воді, воду міняємо часто, бажано кожну годину або навіть частіше. Всього слід разів вісім - дев'ять воду змінити.
Потім склянку цукру змішуємо з пол склянками води, доводимо до кипіння й у цьому солодкому сиропі проварюємо на дуже слабкому вогні лимонні скоринки протягом пів години. Залишаємо скоринки в сиропі охолонути, потім ще хвилин п'ятнадцять проварюємо, з сиропу виймаємо, остиглі скоринки посипаємо цукром-піском або цукровою пудрою.
Цукати з лимонних кірок готові, їх можна подавати до чаю (чорного, зеленого) і до кави. Зберігати цукати в холодильнику. Якщо їх підсушити в духовці і дрібно нарізати, будуть тверді цукати, які можна буде в подальшому використовувати для приготування кексів.