Головна » Статті » Рецепти

Як готуються пакори?
Пакори - страва індійської кухні, для приготування якого потрібна горохова борошно, практично будь-які овочі і багато спецій. Борошно можна зробити із звичайних горохових пластівців, якщо ж проблема в тому, що не буде якихось із перерахованих спецій - зробіть без них, пакори все одно виходять дуже смачними.
Що знадобиться для приготування
150 грам горохового борошна або борошна з нуту
700 грам нарізаних овочів (гарбуз, морква, картопля, кабачки тощо)
250 мл. води
Столова ложка насіння чорного кмину (чорнушки)
Половина чайної ложки меленої кориці
Чверть чайної ложки меленого червоного перцю
Дві чайних ложки меленого коріандру
Дві чайних ложки меленого куміна
Половина чайної ложки куркуми
Дві чайних ложки солі
Половина чайної ложки розпушувача
Рослинне масло для смаження
Приготування

Горохову або нутовую борошно просіяти у велику миску і додайте всі прянощі, сіль і розпушувач. Розмішайте, повільно влийте холодну воду, віночком або вилкою збийте до однорідного стану. Тісто має вийти досить густим, щоб воно обволікає овочі і не стікало з них у час смаження.
Овочі наріжте заздалегідь. Якщо використовуєте картопля, морква або кольорову капусту, капусту краще злегка пропарити, а моркву і картоплю відварити на водяній бані. Різати овочі потрібно невеликими шматочками.
Покладіть в тісто трохи овочів, розмішайте так щоб всі овочі були покриті тестом. Виймайте шматочки овочів і кладіть в розпечене масло. Смажити потрібно на середньому вогні поки пакори не підрум'яняться і не стануть хрусткими.
Кожен вид овочів потрібно обсмажувати окремо.
Просмотров: 443
Категория: Рецепти |
| Теги: овочі, чайної

Рекомендовані рецепти:

Сирні оладки з зеленню
Пісні рогалики
Ягідно-фруктовий десерт
Рулет маковий на дріжджах
Готуємо бісквітне тісто
Пиріг з бринзою та руколою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: