Головна » Статті » Рецепти

Як готується хлібна запіканка?
Є різні рецепти запіканок з хліба - і зовсім скромні, без м'яса і сиру, і досить ситні і грунтовні - такі як у запропонованому рецепті. Тут всього потроху - бекон, сир, волоські горіхи - і це гарний варіант швидкого вечері, до того ж він дає можливість прилаштувати різні залишки продуктів.
Що знадобиться для приготування
Половинка білого черствого батона (якщо французький батон, то весь)
Два яйця
200 мл. молока
Одна помидорка
Чотири - п'ять скибочок бекону
Дві - три столові ложки мелених волоських горіхів
150 грам сиру
Сіль і перець за смаком
Рослинна олія для змащування форми
Пучок петрушки або кінзи
Приготування

Батон разом з скоринкою нарізати скибочками. Збити яйця з молоком, трохи підсолити. Нарізати тонкими пластинками сир. Форму змастити маслом.
Занурювати скибочки батона в молочно-яєчну суміш і викладати на дно форми в один шар. Посипати сиром, викласти половину бекону, потім - кружечки помідора, знову бекон, шар сиру. На сир викласти ще один шар скибочок хліба змочити в суміші з яйця і молока) і добре притиснути. Посипати верх сиром (якщо залишився), залити залишками молочної суміші і посипати перцем. Якщо сир солонуватого смаку, то солити молочну суміш не обов'язково - буде достатньо солі від сиру і бекону. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку, запікати півгодини.
Подавати запіканку гарячою, посипавши дрібно нарізаною зеленню і меленими горіхами.
Просмотров: 608
Категория: Рецепти |
| Теги: сир, сиру

Рекомендовані рецепти:

Яблука, фаршировані салатом
Баклажани по-італійськи
Хрустка випічка
Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Закуска "Морське чудо"
Салат "Букет тюльпанів"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: