Головна » Статті » Рецепти |
Як готується кафта з картоплею?
Блюдо ліванської кухні. Кафта - це яловичий фарш, перекручений разом з цибулею і петрушкою, в який додані спеції і сіль. Кафту можна посмажити у вигляді котлет, запекти, зварити з неї суп. Кафта з картоплею - це дуже густий суп смачний, ароматний і швидкий. Що знадобиться для приготування 500 грам яловичини Одна велика цибулина Пучок петрушки Сіль і перець за смаком (додайте у фарш улюблені спеції) Склянку рису П'ять великих картоплин 50 грам вершкового масла 70 грам томатної пасти Половина головки часнику Приправи і спеції за смаком Приготування Яловичину разом з цибулею і петрушкою пропускаємо через м'ясорубку, солимо і перчимо за смаком. Можна додати мускатний горіх, імбир, різні види меленого перцю - спеції підбирайте за смаком. З приготованого фаршу скачайте маленькі котлетки. Картоплю наріжте великими кубиками, дрібно порубаєте часник. Половину вершкового масла викладіть в глибоку каструлю або казанок, у якому готується суп, і добре розігрійте. Викладіть картоплю, злегка обсмажте на сильному вогні. Другу половину масла викладіть на сковорідку і в цьому маслі обсмажте котлети з двох сторін (сильно не засмажуйте). Перекладіть обсмажені котлети до картоплі, влийте води так, щоб вона тільки покрила вміст каструлі. Доведіть до кипіння, покладіть томат, часник,спеції і сіль. Зробіть маленький вогонь і доведіть до готовності картоплі. В окремій каструлі зваріть розсипчастий рис. Кафту подають так: половину тарілки заповнюють рисом, на іншу половину накладають кафту з картоплею і бульйоном. | |
Просмотров: 599 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |