Головна » Статті » Рецепти

Як готується кафта з картоплею?
Блюдо ліванської кухні. Кафта - це яловичий фарш, перекручений разом з цибулею і петрушкою, в який додані спеції і сіль. Кафту можна посмажити у вигляді котлет, запекти, зварити з неї суп. Кафта з картоплею - це дуже густий суп смачний, ароматний і швидкий.
Що знадобиться для приготування
500 грам яловичини
Одна велика цибулина
Пучок петрушки
Сіль і перець за смаком (додайте у фарш улюблені спеції)
Склянку рису
П'ять великих картоплин
50 грам вершкового масла
70 грам томатної пасти
Половина головки часнику
Приправи і спеції за смаком
Приготування

Яловичину разом з цибулею і петрушкою пропускаємо через м'ясорубку, солимо і перчимо за смаком. Можна додати мускатний горіх, імбир, різні види меленого перцю - спеції підбирайте за смаком. З приготованого фаршу скачайте маленькі котлетки.

Картоплю наріжте великими кубиками, дрібно порубаєте часник.
Половину вершкового масла викладіть в глибоку каструлю або казанок, у якому готується суп, і добре розігрійте. Викладіть картоплю, злегка обсмажте на сильному вогні.
Другу половину масла викладіть на сковорідку і в цьому маслі обсмажте котлети з двох сторін (сильно не засмажуйте).

Перекладіть обсмажені котлети до картоплі, влийте води так, щоб вона тільки покрила вміст каструлі. Доведіть до кипіння, покладіть томат, часник,спеції і сіль. Зробіть маленький вогонь і доведіть до готовності картоплі.
В окремій каструлі зваріть розсипчастий рис. Кафту подають так: половину тарілки заповнюють рисом, на іншу половину накладають кафту з картоплею і бульйоном.
Просмотров: 531
Категория: Рецепти |
| Теги: половину, спеції

Рекомендовані рецепти:

Фруктові цукерки з медом
Готуємо чапаті
Болгарський картопляний салат
Сирники
Домашні пряники "М'ятні"
Печиво "Анзак"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: