Головна » Статті » Рецепти

Як готується апельсинове желе?
Елементарний десерт, який готується швидко, але потрібен час, щоб желе застигло. Калорійність готового страви невелика, тому такий десерт особливо порадує тих, хто на дієті.
Необхідні продукти
Шість апельсинів
Цукор за смаком (одна - дві столові ложки)
Половина склянки води
Половина склянки апельсинового лікеру
Пакетик желатину (сім грам)
Приготування

Наливаємо воду в склянку, насипаємо в воду желатин, перемішуємо і відставляємо склянку вбік.
Апельсини ріжемо, розрізаємо навпіл, виймаємо м'якоть. З м'якоті дістаємо всі кісточки (якщо залишиться хоч одна, то желе буде гірчити), завантажуємо м'якоть в блендер, додаємо одну - дві столових ложки цукру і збиваємо блендером. Збивати потрібно довго, хвилин десять, маса повинна стати однорідною по консистенції і повітряної.

Набряклий желатин ставимо в мікрохвильовку або розпускаємо на водяній бані. Якщо в мікрохвильовці, то нагрійте трохи, перемішайте і подивіться желатин розчинився чи ні. Коли розчиниться, влийте його разом з лікером в апельсинове пюре і збивайте ще хвилину. Розкладіть мус з апельсиновим половинкам і поставте в холодильник. Через годину маса загусне і можна буде подавати. А через три години перетвориться в щільне желе і можна буде апельсинові чашечки розрізати на четвертинки і подавати у вигляді часточок.
Просмотров: 613
Категория: Рецепти |
| Теги: желе, Желатин

Рекомендовані рецепти:

Буженина в тесті
Рецепт салату "Хрустке задоволення"
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Бразильський сирний хліб
Закусочний торт "Полянка"
Італійські медові пончики
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: