Я не великий знавець в приготуванні соусів до страв, але коли починати треба, ось і я вирішила робити несміливі кроки в цьому напрямку.)) Пропоную рецепт ягідного соусу до м'яса. З ягід можна брати будь-які, але в цей момент на дворі стоїть зима і ягід не знайти, тому я ризикну приготувати соус з журавлини. Потрібна свіжа журавлина, цукор, вода, мускатний горіх, чорний мелений перець, запашний перець мелений і апельсин. Сіль за смаком можна додати. Ягідки журавлини промиваємо, воді даємо стекти, перекладаємо в сотейник і фільтрованою водою заливаємо так, щоб води на палець вище рівня ягід. На повільному вогні варимо хвилин п'ять, потім крізь сито перетираємо пюре, він буде досить рідким. В цей пюре (без кісточок і без шкурок) треба додати запашний і чорний перець в молотом вигляді, трохи мускатного горіха і видавити апельсиновий сік, плюс трохи цедри додати. Тепер варимо соус на повільному вогні, далі спеції за смаком додаємо. Соус уварюємо, поки він не загусне. Приємного!
|