Ягідний мус: 1 склянку ягід 0,5 склянки цукру 4 столові ложки манної крупи 0,5 літра води. Ягоди розминаємо і віджимаємо сік через марлю. Віджаті ягоди перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Потім суміш проціджують і знову ставимо на вогонь. Додаємо цукор, доводимо до кипіння і тонкою цівкою всипаємо манну крупу. Варимо суміш до загустіння і повністю охолодити. Потім кашу змішати з соком, який ми віджимали в самому початку і збиваємо міксером на максимальній швидкості не менше 10 хвилин. Маса повинна вийти пишною і повітряної. Розкладаємо її по келихах або креманках і відправляємо в холодильник на 1-2 години. Чим більше мус постоїть в холодильнику, тим смачніше буде.
|