Головна » Статті » Рецепти

Ягідне Вино - готуємо вдома
Основним матеріалом для виготовлення вина, звичайно ж, є виноград. Саме ці ягоди найрізноманітніших сортів служать основою для виробництва цього п'янкого напою ще з часів Древніх Греків. Однак, можна приготувати вино з ягід, які ростуть в умовах середньої смуги, адже виноград в не настільки жаркий час не завжди выспевает.
Підходять для вина абсолютно будь-які ягоди, що дозрівають в наших садах. Причому чим більше вони стиглі, тим солодше в підсумку вийде вина.

Обов'язково варто враховувати, що ягоди для вина не можна мити, більше того, для кращого результату збирати їх потрібно в суху погоду. Ягоди перемелюються в пюре за допомогою блендера і отриманою масою наповнюються скляні банки на дві третини об'єму. Потім замість кришок на банки натягаються медичні гумові рукавички.

Перші пару тижнів вміст банок щодня струшується, якщо забувати це робити, то на поверхні може утворитися плесневая плівка і вина з такої суміші не вийде.

Ще близько трьох тижнів буде відбуватися осідання ягідної маси на дно банок. Коли цей процес завершиться - вино готове.
Просмотров: 911
Категория: Рецепти |
| Теги: ягоди, вина

Рекомендовані рецепти:

Торт "Прага"
Пончики з тертим шоколадом
Лимонні тістечка
Тефтелі з яблуками
Коржики на кефірі "від бабусі"
Торт "Медовик"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: