Яблука в сирному тісті: 6 яблук середнього розміру 200 гр. пшеничного борошна+небагато для посипання 200 гр. сиру (сухого) 200 гр. вершкового масла (холодного) 1 ст. ложка лимонного соку 6 ст. ложок цукру цукрова пудра, кориця, сіль. Борошно просіяти, зібрати гіркою, зробити поглиблення, додати в нього протертий через сито сир, сіль, рубане масло і замісити густе однорідне тісто (я робила тісто міксером, потім трохи руками). Загорнути в плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин. Духовку розігріти до 200 градусів. Яблука очистити від шкірки і вирізати серцевину, проварити протягом 5 хвилин у невеликій каструлі з додаванням лимонного соку, вийняти і обсушити. Готове тісто розкачати в прямокутний пласт на присипаному борошном столі, нарізати на квадрати, відповідні величиною яблук. На середину квадрата з тесту викласти яблука, всередину яких засипати цукор, змішаний з корицею. З'єднайте протилежні кінці квадратів, змастіть їх збитим яйцем і запечіть яблука в тісті протягом 30 хвилин. Перед подачею охолодити і посипати цукровою пудрою.
|