Яблука в карамелі: Борошно пшеничне 180 р Яйце куряче 1 шт. Яблука (160 г) 2 шт. Рослинна олія 400 мл Кунжутне масло 35 мл Цукор-пісок 175 р Кунжут 20 р. Приготувати кляр, змішавши борошно, разболтанное яйце і холодну воду (2 ст. ложки), добре вимісити. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати уздовж на скибочки і обваляти в борошні. Обтрусивши з яблук зайву муку, опустити їх в кляр і добре перемішати, щоб тісто покрив кожну скибочку. Обсмажити яблука до золотистого кольору в гарячому фритюрі (близько 190 градусів за Цельсієм), опускаючи їх туди, один за іншим і постійно помішуючи, стежачи, щоб вони не злиплися. По готовності, дістати і викласти на серветку, давши стекти зайвому маслу. У підходящої сковороді нагріти на середньому вогні пару столових ложок кунжутного масла. Якщо кунжутне масло темний (з обсмажених насіння), то краще взяти по одній ложці кунжутної і будь-якого іншого рослинного масла без запаху. Розігрів масло, додати цукор і, постійно помішуючи, довести його до стану карамелі. Як тільки цукор (карамель) стане золотистого кольору, відразу ж зменшити вогонь до мінімуму. Всипати кунжутне насіння, обсмажені в клярі яблука і добре перемішати, щоб карамель покрила кожну скибочку. Викласти на тарілку, злегка змащену олією. Перед вживанням, вмочити кожен шматочок яблука в крижану воду – це трохи остудить карамель, зробить її більш вразливою, і вона не буде липнути до зубів.
|