Головна » Статті » Рецепти

Яблука в карамелі
Яблука в карамелі:

Борошно пшеничне 180 р
Яйце куряче 1 шт.
Яблука (160 г) 2 шт.
Рослинна олія 400 мл
Кунжутне масло 35 мл
Цукор-пісок 175 р
Кунжут 20 р.

Приготувати кляр, змішавши борошно, разболтанное яйце і холодну воду (2 ст. ложки), добре вимісити. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину, нарізати уздовж на скибочки і обваляти в борошні. Обтрусивши з яблук зайву муку, опустити їх в кляр і добре перемішати, щоб тісто покрив кожну скибочку. Обсмажити яблука до золотистого кольору в гарячому фритюрі (близько 190 градусів за Цельсієм), опускаючи їх туди, один за іншим і постійно помішуючи, стежачи, щоб вони не злиплися. По готовності, дістати і викласти на серветку, давши стекти зайвому маслу. У підходящої сковороді нагріти на середньому вогні пару столових ложок кунжутного масла. Якщо кунжутне масло темний (з обсмажених насіння), то краще взяти по одній ложці кунжутної і будь-якого іншого рослинного масла без запаху. Розігрів масло, додати цукор і, постійно помішуючи, довести його до стану карамелі. Як тільки цукор (карамель) стане золотистого кольору, відразу ж зменшити вогонь до мінімуму. Всипати кунжутне насіння, обсмажені в клярі яблука і добре перемішати, щоб карамель покрила кожну скибочку. Викласти на тарілку, злегка змащену олією. Перед вживанням, вмочити кожен шматочок яблука в крижану воду – це трохи остудить карамель, зробить її більш вразливою, і вона не буде липнути до зубів.

Просмотров: 417
Категория: Рецепти |
| Теги: добре, яблука

Рекомендовані рецепти:

Полуничний пиріг
Хлібні булочки з розмарином
Українські пампушки з часником
Порційна шарлотка
Кабачковий пиріг з сиром і м'ятою
Тортик "На графських руїнах"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: