Головна » Статті » Рецепти

Яблука протерті з цукром (рецепт)
Це варення, яке не потребує варіння. Я чесно кажучи і не підозрювала про те, що яблука можна консервувати, не доводячи саму яблучну масу до кипіння. Але виявляється такий спосіб заготівлі яблук на зиму існує, викладаю нижче докладний рецепт.Потрібні яблука (кислі чи солодкі - немає різниці) кілограм двісті грам, цукру півтора кг і один великий лимон.
Яблука промиваємо і витираємо на сухо. Після цього на крупній тертці натираємо яблука і пересипаємо цю масу в каструлю. Соком лимонним заливаємо і перемішуємо. Сік не дає швидко потемніти тертим яблучкам. Цукор додаємо і перемішуємо. До речі, цедру від лимона треба буде теж подрібнити і додати в яблучну масу. Попередньо треба промити гарненько лимон, а ще краще використовувати БІО лимон (у таких плодів шкірку можна їсти).
Яблучну масу з цукром в баночки чисті перекладаємо і банки ставимо в холодильник. Якщо зберігати поза холодильника - маса може заграти. Таке "живе" варення простоїть три місяці в холодильнику і не прокисне.
Просмотров: 575
Категория: Рецепти |
| Теги: масу, яблука

Рекомендовані рецепти:

Тістечко пісочне з мигдалем
Імбирне печиво
Рулет з мовою і сиром
Ліниві голубці з грибами
Квасоля з помідорами і грибами
Салат "Букет тюльпанів"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: