Печені яблучка змішуються з медом або цукром, яйцями і запікаються в духовці на водяній бані. Дуже простий, корисний і смачний десерт. Яблука краще вибирати з легкою кислинкою, наприклад - антонівку або семеринку.
Інгредієнти на 6 порцій: 5-6 великих яблук або 500 грам пюре з печених яблук, 150 грам цукру 100 грам меду, два яйця, столова ложка меду для карамелі.
Яблука запікаємо в духовці до м'якості. Виймаємо ложечкою м'якоть і трохи розминаємо її, але однорідного стану домагатися не потрібно, нехай трапляються шматочки. В теплу яблучне пюре додаємо цукор або мед, перемішуємо. В окремому посуді збиваємо виделкою два яйця, з'єднуємо їх з яблучним пюре. Знову добре перемішуємо. Ложку меду розігріваємо і розливаємо на дно формочок. Зверху викладаємо у форми яблучне пюре, ставимо їх на деко, наполовину заповнений окропом. Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин. Час від часу водичку в деко потрібно підливати. Готового десерту даємо охолонути і прибираємо на кілька годин в холодильник. Перед подачею гострим ножем потрібно провести уздовж країв формочок і перевернути десерт на тарілку. Можна зверху посипати цукровою пудрою, змішаною з корицею.
|