Яблучний пиріг з трояндочками: для тіста: 125 гр м'якого вершкового масла 3 суп. ложки з верхом цукрової пудри 1 яйце 1 пакетик ванилии 1 ч. л. апельсинової цедри 100 гр. меленого мендаля 150 гр борошна для крему: 400 мл молока 100 мл білого вина 3 жовтки 1 ванилия 1 ч. л. апельсинової цедри 6 с. л. цукру 4 с. л. борошна з верхом 5-6 яблука. Розмішати масло з цукром, ванилией і цедрою, додати яйце і мигдаль. Борошно додавати по-трошки. Тісто має бути м'яким. Тісто розстелити у форму для випікання діаметром 22/24 див. Форму залиште в холодильнику, поки приготуєте крем. Для крему змішати борошно з цукром, ваніллю і цедрою. Додайте жовтки і трохи молока. Розмішайте до отримання гладкої консистенції. Додайте решту молоко і вино. Зваріть крем, постійно перемішуючи, щоб не було грудок і охолодіть. За допомогою овочечистки заготовляємо стрічки для троянд разом з шкіркою. Укладаємо яблучні стрічки трояндами. Висипаємо крем на тісто, на нього троянди. Глазируем троянди нагрітим конфітюром або розведеним водою мармаладом, що є під рукою. Випікаємо при температурі 180 градусів в попередньо нагрітій духовці, поки тісто спечеться, а яблука стануть золотистими.
|